Sality Virüsünün Etkisi

Sality virüsü çok güçlü bir virüstür. Bir cihaza bulaştığı zaman kısa süre içinde o cihazın çökmesine neden olur.

Sality virüsü bugün bilgisayar kullanıcıları tarafından özellikle araştırılan ve üzerinde durulan bir virüstür. Bu virüs genel olarak bulaştıktan sonra bilgisayar üzerinde büyük kayıplara neden olan bir virüstür. Bu yüzden anında gerekli önlemin alınması önem taşır. Bu virüs doğrudan kötü amaçlı bir yazılım olarak da işlev görür. İlk olarak 2003 yılında keşfedilen bir virüs oldu. Keşfi büyük şekilde bilgisayar üzerinde mevcut olan kayba da neden oldu. Bu kayıp gerekli önlem alınmaz ise doğrudan bilgisayarın işletim sistemine zarar verir.

Sality Virüsü

Bu virüs herhangi bir belge yolu ile ya da bir url adresi de bulaşabilir. Sality virüsünün etkisi çok geniştir. Çok küçük bir yol ile bulaşsa bile kısa süre içinde ortaya çıkıp etkisini göstermeye  başlar. Virüs ilk etapta bulaştıktan sonra etkisi anında ortaya çıkmaz. Daha sonra kısa süre içinde yavaş yavaş etkisi ortaya çıkmaya başlar. Burada sality virüsünün genel kapsamı yani kapasitesi de tam olarak bilinmelidir. Eğer kapasitesi yani ne kadar güçlü olduğu bilinir ise onun üzerinden virüsün çapı hesaplanır. Bu hesaplama sonucunda nasıl müdahale edileceği daha iyi bilinir. Çünkü kimi virüsler doğrudan bilgisayarı da çökertebilir.

Sality Virüsünden Korunmak

Bu virüsten korunmak kolay olmuyor. Sality virüsünden korunmak için öncelikle hangi yoldan bulaştığının bilinmesi gerekir. Eğer bir url linki ya da belge üzerinden bulaşmış ise öncelikle oraya gerekli müdahale yapılır. Yani burada hangi kökten kaynaklı olduğunun bilinmesi nasıl müdahale edileceğinin de önünü açar. Ayrıca bilgisayarı koruyan bir programa da burada ihtiyaç duyulur. Programın güçlü ve etkisi yoğun olmalıdır. Böylece bilgisayar kapasite açısından güçlü bir program tarafından korunmuş olur. Tüm bunların sonucunda eğer bilgisayar yavaş ise sıfırlama işlemine geçilir. Yani bilgisayar baştan aşağıya sıfırlanır. Bunun nedeni bilgisayarın virüs dışında hızlı çalışması için gereklidir. Sality virüsünü engelleme alanında tüm bunların uygulanması bilgisayar için önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir