2022 Yılının Trend Ombre Saç Modelleri

Ombre’nin doğal ve şık görüntüsünün olması, renk tonlarının geçişleriyle 2021-2022 sezonunda en moda saç modeli olarak karşımıza çıktı. 2021 yılının sonlarına doğru hala varlığını koruyan ve bayanlar arasında en çok tercih edilen saç modeli olarak görmeye devam ediyoruz.

Ombre Saç Modeli Nasıldır?

Ombre saç modelinde renk geçişleri koyudan açığa ya da açıktan koyuya doğrudur. Kumral tonlarını uygulayan bayanlar modelliğin doğallığını en çok yansıtanlar oluyor. Açık tonlarla tercih edeceğiniz ombre ise sıra dışı görünmenin yolu olarak görünüyor. Özellikle maviden siyaha ya da griden koyuya doğru ton geçişleri tercih ederek orijinal görünümler sağlanabilir. Saçlarını parlak kızıla boyatan bir bayan güzel görünse de doğallığını kaybetmiş olacaktır. Ancak Ombre tekniğiyle kızıl saç kullanıldığında ton geçişleri olacağından doğallık hissini yakalamış olacaksınız.

2022 Ombre Saç Modelleri Nelerdir?

Işık tonları ve gölgenin birleşimiyle oluşan form ombre’yi ifade ediyor. 2022 yılının trendombre saç renkleri arasında balköpüğü, platin, kahve köpüğü yer alıyor. Bunların yanı sıra ilgi çekici renklerin de ombrede tercih edilmeye başlandığını görüyoruz.

  • Yeni sezonda mavi, pembe, yeşil, mor gibi renkler kullanılarak değişik ombre saç stilleriyle karşılaşıyoruz.
  • Gösterişli olacak diğer yılın modası bakır renk ile ombre uygulamasıdır.
  • Ombre saç modelini albenili hale getiren saçlarda doğru renk geçişleriyle uygulamanın yapılmasıdır.
  • Koyu tonlarda boyanan bir saçın uç kısımlarının açık renklere doğru geçişleri görünürken, dip renkleri koyu ya da açık kahve olarak tercih edilerek renk uyumu yakalanabilir.
  • İş yaşamınıza göre de ombre seçimini yapabilirsiniz. Örneğin masa başında çalışıyorsanız küllü sarı, bakır renkleri, platin ya da balköpüğü renklerini tercih edebilirsiniz.
  • Sıra dışılıktan yanaysanız siyah dip boyalarının uç kısımlarına kırmızı, mor, mavi, yeşil gibi ışıltılar attırabilirsiniz.
  • Eğer dip boyanız çabuk geliyorsa ombre saç modeli tam size göre. Saç uçlarına renk geçişleri sağlanarak yapıldığından dipleri gelen saçlarda uçlara müdahale etmeden dip boyası yapmak mümkün oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir