Back-End Nedir? Back-End Yazılım Hakkında Bilgi

Web sitelerinde bulunan sistematik özelliklerin nasıl oluşturulduğunu ve nasıl işlediğini hiç düşündünüz mü? Örneğin, web sitelerinin görünen kısımları kullanıcılara görsel açıdan şey ifade eder, peki ya görünmeyen kısmı? Web sitelerinde, görünmeyen kısımlara Back-End denir. Peki, daha detaylı olarak Back-End nedir?

Back-End nedir? sorusuna yanıt vermek için, düzenli olarak kulandığınız bir tür yazılımı ele alalım. Kullandığınız yazılım içerisinde gördüğünüz kısımların dışında kalan, yazılımın oluşumundan işlevine kadar hazırlanmış fakat bizim göremediğimiz kısımlara Back-end denir. Örneğin, kullandığınız yazılımın bir film olduğunu varsayarsak, filmin oluşmasına katkı sağlayan ancak televizyonda gösterilmeyen kamera arkası ekibe Back-End diyebiliriz. Yani Back-End, bir sistemin ana kısmını oluşturur.

Ayrıca, Steve Jobs Back-End hakkında şöyle bir söylemde bulunmuştur; “Tasarım, sadece bir şeyin nasıl göründüğü ve neler hissettirdiği anlamına gelmez. Tasarım aynı zamanda, bir şeyin nasıl çalıştığı ile de alakalıdır”.

Yani bir web sitenin ön yüzü ile veri alış verişinde olup, web sitesinin oluşumunu ve işleyini sağlayan Back-End, web sitesinde kullanıcıların gördüğü ve etkileşim içerisine girdiği ön yüzü tasarlayan yazılımlardan daha önemli bir konumdadır.

Back-End Yazılım

Back-End nedir? sorusunun ardından Back-End yazılım konusundan da bahsedebiliriz. Back-End altyapısında PHP ve ASP.net kullanılır. Bunun yanında veritabanı oluşturmak için ise MYSQL ve MSSQL kullanılmaktadır. Ayrıca, MYSQL ve MSSQL kullanarak bir CMS (İçerik Yönetim Sistemi) uluşturabilir ve oluşturduğunuz bu sistem ile sabit-statik alanları dinamik olarak yönetebilirsiniz.

Web sitenizin en iyi şekilde işlemesi, siteyi ziyaret eden kullanıcılara en iyi hizmeti vermek ve web sitesini Google’de üst sıralara çıkarmak için sitedeki Back-End kısımlarının çok doğru ve hızlı işlemesi gerekir.

Bu alanda profesyonel hizmet ve modern çözümlere kavuşmak için https://www.ajansio.com.tr/web-tasarim adresini ziyaret edebilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir